Jdi na obsah Jdi na menu

Opravy PPD/PD vstřikovačů

Mechanické repase i elektrické opravy.

pompowtrysk-03g130073s-2-0tdi-bkd-bkp-gwarancja-producent-czesci-siemens.jpg

Již přes 10 let se zabýváme opravou zkratovaných PPD vstřikovačů pod jménem Siemens-live. V roce 2022 došlo k přejmenování firmy na RS-DIESEL, ale tyto služby nabízíme stále, jen jsme rozšířili pole působnosti o opravy commonrail vstřikovačů a mechanické opravy PPD Siemens a PD vstřikovačů Bosch.. 

Na všechny opravené PPD vstřikovače dáváme doživotní záruku na opětovné vyzkratování piezoelementu a roční záruku na mechanické opravy, včetně PD vstřikovačů!

Tyto PPD vstřikovače mají označení:

03G130073D(103kW) nebo 03G130073M(125kW). U náhrad 03G130073S, 03G130073SX a 03G130073T03G130073TX se již 

tato závada začíná vyskytovat bohužel také. Nejčastější vozy u kterých se tato závada objevuje jsou:

VW Passat B6 2,0tdi, Škoda Octavia RS 2,0tdi, Audi A4 2,0tdi, Seat Altea 2,0tdi, či jiné modifikace.

Kódy motorů: BMA, BMN, BKP, BRP, BRE, BLB, BRD, BKD, BMR, BUZ, BRD. 

Závada se projevuje zhasnutím motoru a současně blikáním kontrolky žhavení a hláškou motor do dílny. Dále není možné motor nastartovat. Jsou i případy, kdy Vám auto po pár minutách třeba zase chytne, ale tento stav netrvá dlouho a dojde k opětovnému a definitivnímu zastavení. Postup jak oživit auto alespoň na 3 válce (v případě, že je vyzkratovaný jeden vstřikovač) a jak vymontovat poškozený vstřikovač najdete zde na stránkách v rubrice "Ostatní". Doporučujeme opravu nejen vyzkratovaného vstřikovače, ale preventivně i zbývajících funkčních vstřikovačů, jelikož k této závadě bohužel dojde dříve nebo později také! Stále více se začínají vyskytovat závady u vstřikovačů ze "svolávací akce" s koncovými označeními 073T/037TX nebo 073S/073SX. Proto pokud chcete jezdit stále bez obav z toho, že Vás auto někde nechá na holičkách, doporučujeme opravu i funkčních vstřikovačů jako prevenci. Bylo bohužel i nemálo případů, kdy zákazníci volali z dovolených, že se jim auto zastavilo a to už se pak peněženku bolí o dost více. Měli jsme i zákazníka, který na začátku Chorvatska zaplatil v servisu přes 1500Euro za dva vstřiky a mohl jet zpátky domů. Zbývající dva jsme mu preventivně opravili, aby mohl jet příští rok už s větším klidem.

 

VŠECHNY VSTŘIKOVAČE OPRAVUJEME PO PŘEVZETÍ(ČP,PPL,DPD,aj.) ZPRAVIDLA JEŠTĚ TEN SAMÝ DEN A NÁSLEDUJÍ ODESÍLÁME ZPĚT DOBÍRKOU.   

100% funkčnost vstřikovače je možná pouze za splnění těchto podmínek
1) naprosto dokonalá čistota dosedací kuželové plochy vstřikovače.Proto je potřeba
dbát při montáži na čistotu této plochy jak na vstřikovači, tak  i v hlavě motoru, aby
nedocházelo k úniku spalin!
2) nové těsnící o-kroužky!
3) nová kabelová lišta!
4) nové šrouby ke vstřikovačům!
5) použít předepsané utahovací momenty!